Det er ikke kun grøntsager, der er sunde. Hvis du har et godt sexliv, har det positiv indflydelse på din trivsel og dit helbred. Men det er vigtigt at du selv definerer din seksualitet og finder din egen opskrift på god sex.
Seksualitet er en af vores dybeste drifter, og vores sexliv er tæt forbundet med vores velbefindende og sundhed, både når det gælder fysisk, mental og følelsesmæssig sundhed. Derfor fokuserer den nye uddannelse som TLC SeksualCoach på helheden og samspillet mellem seksualitet og sundhed.
– Seksuel sundhed er central for vores livskvalitet, trivsel og almene tilstand. Trives man med sit sexliv og oplever en god balance i sin seksualitet, har det positiv indflydelse på både krop, hjerte og sind. Vi føler os raskere, gladere og mere positive, forklarer sexolog Mai MacKayzee, der er uddannelsesleder hos TLC SeksualCoach.
Ingen færdig opskrift på god sex
Til forskel fra andre sexologiske og terapeutiske uddannelser har TLC SeksualCoach ingen færdig opskrift på et godt sexliv. Gennem coaching hjælper en TLC SeksualCoach sin fokusperson til selv at finde løsninger og definere sin seksualitet.
– Vores seksualitet er så stærk og central en kraft, at vi kan bruge den som en kilde til styrke på alle livets områder. Ved at trække på denne kilde kan vi opleve større selvværd, mere selvtillid og mere energi. Vi kan ikke alene bruge denne styrke til at blive en bedre kæreste og partner, men også til at få bedre relationer i det hele taget, til at opnå større resultater i vores arbejde, til at finde mere glæde i livet og ikke mindst til at blive et sundere menneske, fortæller Mai MacKayzee.
Seksuel sundhed modvirker sygdom
Der er god grund til at arbejde med sin seksualitet. Forskningsresultater tyder på at seksuel sundhed modvirker både fysiske, psykiske og sociale problemer. Rammes vi omvendt af sygdom eller oplever psykisk modgang, har det ofte negative konsekvenser for vores seksualitet.
– Rejsningsproblemer, manglende sexlyst og andre seksuelle dysfunktioner kan både være resultat af selve sygdommen, af behandlingen eller af den psykiske belastning. Og hvis man ikke tager hånd om de seksuelle problemer, tyder det på at den øvrige behandling bliver mindre effektiv. Derfor har sundhedspersonale og andre omsorgsmedarbejdere også gavn af vores uddannelse, siger Mai MacKayzee.
TLC SeksualCoach-uddannelsen består af ti weekendmoduler og starter til april på Hotel Scandic i Silkeborg. Sidste tilmeldingsfrist er 28. februar.