Pressemeddelelse:

TLC SeksualCoach – Danmarks første coachinguddannelse med fokus på seksualitet – starter til april i Silkeborg. I forhold til mere generelle coaching- eller sexologuddannelser skaber kombinationen nye muligheder for at arbejde med seksualitet eller seksuelle udfordringer.

TLC SeksualCoach-uddannelsen

Den nye TLC SeksualCoach-uddannelse giver som noget nyt i Danmark de studerende en bred baggrundsviden om seksualitet, samtidig med at de får en grundlæggende coaching-uddannelse.

– Jeg synes coaching er et fantastisk redskab, når jeg hjælper mennesker, der har spørgsmål eller møder udfordringer i forhold til deres sexliv. Men de fleste coachinguddannelser handler om at give de studerende en faglig forståelse af og viden i de redskaber og metoder der knytter sig til selve coachingdelen. På de sexologuddannelser som jeg kender til, lærer man primært om sex og seksualitet, men ikke om hvordan man fører en professionel samtale. Det gav os idéen til  at kombinere de to områder i en ny uddannelse, fortæller coach og sexolog Mai MacKayzee fra TLC Uddannelser.

– Vores døtre, som er uddannet henholdsvis sygeplejerske og SOSU-medhjælper, føler ikke at de under deres uddannelser er blevet klædt på til systematisk at sætte seksualitet på dagsorden. Social- og sundhedssektoren arbejder med PLISSIT-modellen, som tager udgangspunkt i medarbejderens faglige viden og ageren, men hvordan skaber vi et professionelt rum til den seksuelle samtale, hvis  medarbejderen ikke får mærket egne grænser og får skabt et seksuelt sprog? indskyder Kim MacKayzee, der sammen med Mai står bag den nye uddannelse.

De studerende på TLC SeksualCoach lærer at anvende coaching både på et generelt plan, og helt specifikt som et værktøj til at skabe rum til samtaler om seksualitet.

– Både professionelle omsorgspersoner som sygeplejersker,  SOSU’er, socialpædagoger og alternative behandlere kan med fordel anvende coaching som redskab til samtaler med patienter og borgere, men uddannelsen er også rettet mod alle andre, der overvejer at arbejde professionelt med menneskers seksualitet, siger Mai MacKayzee.

Anerkendte sexologer og undervisere
For at give de studerende så bred en viden som muligt, har TLC Uddannelser lavet aftale med en række eksterne undervisere, der vil belyse menneskets seksualitet fra forskellige faglige vinkler: Jesper Bay-Hansen – læge, klinisk sexolog, forfatter og kendt fra DRs ekspertpanel – Janne Jaaks der er certificeret terapeut, seksualvejleder og socialpædagog med speciale i handicapsexologi – Signe V. Bentzen der er sexolog, parterapeut og brevkasseredaktør kendt fra EkstraBladets ’Sexperterne’ – Sanne Mikaela Bazlamit og Michael Virkelyst der begge er dygtige og anerkendte tantra-instruktører – Jesper Strange Rasmussen der er ID Life Coach og facilitator.

Ingen binding – ingen venteliste
Den private uddannelse adskiller sig også på andre punkter. Først og fremmest er uddannelsen modulopbygget, hvor man ikke binder sig for hele uddannelsen, men betaler for hvert af de 10 weekendmoduler undervejs. Det er altså muligt at springe fra, hvis man af den ene eller anden grund ikke ønsker at gennemføre hele uddannelsen.

– Vi har ingen ønsker om at fastholde en studerende i et uønsket uddannelsesforløb. Derfor kan du undervejs afbryde uddannelsen senest en måned før næste modul. Det eneste du mister er dit depositum, forklarer Mai MacKayzee.

Der er i øjeblikket heller ingen venteliste, så det er muligt at starte på uddannelsen allerede til april, hvis man tilmelder sig hurtigt.

Forplejning og overnatning på hotel er inkluderet
Selve rammen om TLC SeksualCoach-uddannelsen er henlagt til konferencehotellet Scandic Silkeborg, hvilket også er usædvanligt for denne type uddannelse.

– Undervisningen er intensiv, og derfor skal de studerende have optimale betingelser. De skal ikke bruge tid på fælles madlavning i en spejderhytte eller en sportshøjskole, eller på at jagte overnatningsmuligheder i en fremmed by. Fuld forplejning fra hotellets restaurant er derfor inkluderet i uddannelsesprisen og den studerende har mulighed for at tilvælge overnatning på enkeltværelse siger Mai MacKayzee.

Bruttolønsordning kan betale næsten halvdelen
Mange vælger at tage uddannelse ved hjælp af en såkaldt bruttolønsordning med deres arbejdsgiver. Det er en aftale, hvor man går ned i løn og i stedet modtager et personalegode fra sin arbejdsgiver.

– Hvis du aftaler, at din arbejdsgiver betaler uddannelsen og trækker beløbet i din bruttoløn før skat, så sparer du cirka halvdelen af beløbet i skat. Uddannelsen skal have et erhvervsmæssigt sigte, men der er intet krav om, at den skal være relevant for din arbejdsgiver, forklarer Mai MacKayzee, der opfordrer til at man kontakter SKAT sammen med sin arbejdsgiver og hører nærmere om reglerne.

TLC SeksualCoach-uddannelsen tager et år og starter 16. april 2016. Tilmelding foregår via www.seksualcoach.dk.

Bag den nye TLC SeksualCoach-uddannelse står Kim og Mai MacKayzee, der begge arbejder professionelt med coaching.
Kim MacKayzee er uddannet facilitator og coach, og arbejder med gruppefacilitering samt kreativ og grafisk facilitering i sin virksomhed Kreativator.
Mai MacKayzee har etableret sig som ”professionel samtalepartner” i virksomheden Optionz, hvor hun primært har enkeltindivider og par i coachingforløb.

TLC Uddannelser har rod i deres fælles virksomhed, Tripolært LæringsCenter. TLC udbyder relationsfokuserede kurser og uddannelser ud fra et tripolært helhedssyn, der ser det hele menneske som en forening af sind, krop og hjerte, hvor vores sundhed og velbefindende er afhængig af sammenhængen mellem vores mentale, følelsesmæssige og kropslige tilstand.


For flere informationer, kontakt:

Kim MacKayzee, indehaver og underviser – 28 30 51 02
Mai MacKayzee, uddannelsesleder og underviser – 53 63 39 37

TLC Uddannelser
info@seksualcoach.dk

hjemmeside:
www.seksualcoach.dk